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Submitted:  7/8/2019					Agency: CAOs	
Subject:  Pet Fees and Shelter Deductions	
Question:	
If an individual pays an additional charge to their landlord for having a pet, is the additional charge an allowable shelter deduction for SNAP? For example, the rent is $500 per month and the individual must pay an extra $25 per month because they have a dog.   

	Response by:  Policy Clarification Unit                          Date:
	



No, a pet is not an allowable deduction.  Regulations 7CFR 273.9(d)(6)(ii)(A) indicate that allowable shelter costs are for continuing charges for the shelter occupied by the household.  A pet fee is not an allowable shelter deduction. 

